Pravda získala cenu za boj proti fajčeniu

Denník Pravda a jeho redaktorka Bianka Stuppacherová má od stredy cenu za prínos v boji proti fajčeniu na Slovensku. Ocenenie Zlomená cigareta 2010 v kategórii médiá získali za kurz Prestaňte fajčiť s Pravdou.

26.05.2010 18:02
debata (34)

„Seriál sme uverejňovali vo februári v denníku Pravda na stredovej dvojstrane a na webe pravda.sk,“ spomína Bianka Stuppacherová. „Mal 24 častí. V pondelok, stredu a piatok sme prinášali odborné články a príbehy; v utorok, štvrtok a sobotu sme písali o tom, ako sa cítia piati dobrovoľníci, ktorí sa rozhodli za pomoci Pravdy s fajčením prestať.“

Odborným garantom kurzu v Pravde bola popredná slovenská odborníčka na odvykanie od fajčenia MUDr. Elena Kavcová, CSc., z Martinskej fakultnej nemocnice. Dvojstranu dopĺňal každodenný stĺpček so známymi ľuďmi o ich vzťahu k fajčeniu a cigaretám a prezentácia partnera projektu, značky Nicorette.

Ocenenie Zlomená cigareta 2010 sa udeľuje pri príležitosti Svetového dňa bez tabaku. Podporujú ho Kancelária Svetovej zdravotníckej organizácie na Slovensku, Slovenská lekárska spoločnosť, Úrad verejného zdravotníctva SR, občianske združenie Stop fajčeniu a firma Pfizer.

Prestaňte fajčiť - dvojstrana v Pravde. Foto: Pravda
Prestaňte fajčiť - dvojstrana v Pravde Prestaňte fajčiť - dvojstrana v Pravde.

Všetky články z kurzu Prestaňte fajčiť s Pravdou.

Externé odkazy
34 debata chyba