Vo Fiľakove našli obeť záplav, v Jurskom napadli policajtov sekerami

Vo Fiľakove našli telo muža, ktorý sa zrejme stal obeťou rozsiahlych záplav na Slovensku. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Telo bolo v potoku Belina, upozornili naň miestni obyvatelia.

06.06.2010 14:44
polícia, záplavy, povodne Foto:
Ilustračné foto.
debata (27)

Informácie o úmrtiach sa objavili už v prvej polovici týždňa, až v sobotu však premiér Robert Fico oficiálne potvrdil, že povodne si zrejme vyžiadali tri obete. Jednou z nich mal byť muž, ktorý sa zrútil autom do rozvodneného toku, pozostatky ďalších dvoch ľudí v tom čase ešte neboli nájdené.

Do potoka spadol s autom v utorok vodič pri Vyšnej Šebastovej neďaleko Prešova. V rovnaký deň spadol podľa svedkov do vody človek v spomínanom Fiľakove, ďalšieho mal zachytiť Hron pri obci Hronovce.V piatok sa zase hasiči pokúšali zachytiť telo na rieke Topľa, podľa informácií zo soboty však zrejme išlo o muža, ktorý bol nezvestný už od polovice mája. V sobotu hľadali hasiči aj muža, ktorý vraj spadol do rieky Slatina pri Detve.

V Jurskom napadli ľudia políciu

Obyvatelia obce Jurské zaútočili v sobotu po rozdávaní humanitárnej pomoci po povodniach motykami, sekerami či kameňmi na políciu. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Podľa internetového portálu Sme.sk zasahovalo na mieste asi osem desiatok policajtov.

Príčinou konfliktu bola podľa Fečovej snaha o predvedenie muža, ktorý pri rozdávaní stravy asi o 19:00 napadol starostu. „Pri predvádzaní už rozvášnení Rómovia zaútočili nielen na starostu ale aj policajtov,“ zhrnula hovorkyňa. Do obce preto nasadili ďalšie posily.

Celkovo policajti zadržali 12 útočníkov. Vyšetrovateľ už obvinil muža, ktorý napadol starostu, z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

Starosta sa podľa Sme.sk snažil brániť rabovaniu balíčkov pre obyvateľov. Obec ostala odkázaná na pomoc po ničivých povodniach, ktoré ju odrezali od okolia.

V uplynulých dňoch nasadila polícia do služby stovky príslušníkov, ktorí majú v postihnutých regiónoch okrem iného zabrániť rabovaniu. Vykrádanie domov, ktoré museli majiteľa opustiť pre povodne, polícia podľa skorších informácií nezaznamenala. Médiá upozornili na prípad v Nitre, kde ľudia pristihli muža, ktorý z hrádze kradol vrecia s pieskom. Podarilo sa mu ujsť.

27 debata chyba