Útočník s kladivom poškodil pamätník Trianonu

Tesne pred začatím volieb v Nitrianskom kraji provokovali extrémisti. Zatiaľ neznámy páchateľ poškodil pamätník Trianonu, ktorý na hranici Slovenska s Maďarskom osadili národniari.

12.06.2010 11:43 , aktualizované: 17:41
pamätník, trianon Foto:
Pamätník Trianonskej mierovej zmluvy sa nachádza v Komárne.
debata (95)

V uliciach Nitry sa zas prívrženci Mariána Kotlebu pokúšali o spanilú jazdu.
Muža s ťažkým kladivom zachytila kamera komárňanskej mestskej polície. Približne pred piatou hodinou ráno vystúpil zo strieborného Mercedesu s dunajskostredským evidenčným číslom. Policajti už vypátrali majiteľa auta, toho však zatiaľ neobvinili.

„Po páchateľovi stále pátrame. Za poškodzovanie cudzej veci mu hrozí trojročné väzenie,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Útočník sa viackrát zahnal, odbil kus kameňa z vrchnej časti, poškodil text, pamätník sa mu však zvaliť nepodarilo. Podľa národniarov to nebola náhoda, že sa čin stal v deň volieb.

Bezpečnostná kamera zachytila muža s kladivom.
trianon, pamätnik Bezpečnostná kamera zachytila muža s kladivom.

V piatok v poobedňajších hodinách Nitrania zas spozorovali niekoľko starších bielych áut so slovenskými vlajkami. Na dverách mali nálepky s nápisom Ľudová strana Naše Slovensko.

Nakrátko sa zhromaždili pred veľkým kruhovým objazdom na ulici Janka Kráľa, kde sa zrejme pripravovali na jazdu mestom. Policajná hliadka ich však upozornila, že blokujú premávku. Prívrženci sa nakoniec v pokoji rozišli.

95 debata chyba