Sulík garantuje, že problémy s ľuďmi z konca kandidátky nebudú

Občania poslali krúžkami na hlasovacích lístkoch do parlamentu šyroch poslancov z konca kandidátky strany Sloboda a Solidarita. Ide o zástupcov občianskeho združenia Obyčajní ľudia - Igora Matoviča, Eriku Jurinovú, Martina Fecka a Jozefa Viskupiča.

14.06.2010 11:10
Sulík, Krajcer Foto:
Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík (vpravo) a jeden z jej volebných lídrov Daniel Krajcer počas tlačovej konferencie na tému Voľby a čo ďalej.
debata

Združenie sa v niektorých bodoch rozchádza s programom strany, predseda liberálov Richard Sulík sa ale nebojí, že by mohlo prísť k výrazným názorovým nezhodám, či dokonca k odchodu týchto poslancov z prípadnej budúcej koalície.

„Títo štyria vynaložili mimoriadnu snahu a námahu a spravili to šikovne. Pre všetkých našich kandidátov ale platí, že zdieľajú naše hodnoty. Nečakáme, že všetci budú so všetkým súhlasiť. Ale garantujem, že všetci podporia programové vyhlásenie vlády,“ povedal Sulík na tlačovej konferencii.

Šéf strany ďalej potvrdil, že v budúcej vláde majú záujem najmä o ministerstvo financií, ktoré by chcel osobne viesť a o rezort práce, sociálnych vecí a rodiny. Vyplýva to z programovej priority SaS, ktorou je reforma odvodov. Nezabudol však upozorniť, že spomínané dva posty, ako aj obsadenie ďalších ministerských stoličiek, bude predmetov rokovaní.

Sulík ďalej informoval, že strana zotrváva na stanovisku, aby Slovensko peniaze zadĺženému Grécku nepožičalo. „Povedali sme to už pred voľbami a platí to samozrejme naďalej,“ informoval Sulík. Finančnú injekciu zrejme prerokuje nový parlament.

debata chyba