Stav Starého mosta v Bratislave sa opäť výrazne zhoršil

Stav Starého mosta v Bratislave sa opäť výrazne zhoršil. Tvrdí to v tlačovom vyhlásení spoločnosť Metro Bratislava, ktorá práce na moste zastrešuje. Most pred časom pre zlý technický stav úplne uzavreli.

15.06.2010 10:29
debata (8)

Jeden z piatich bratislavských mostov cez Dunaj plánuje vedenie mesta opraviť a položiť naň električkové koľaje. Magistrát Bratislavy však v súčasnosti zápasí pre dopady svetovej hospodárskej krízy s nedostatkom peňazí.

„Merania a skúšky opätovne preukázali poklesy oceľovej konštrukcie nad štvrtým pilierom zo staromestskej strany, a to od posledného merania pred mesiacom až o 6 milimetrov,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Jana Murínová. Okrem toho boli podľa nej zistené aj posuny jedného z pilierov.

Pre zistené poškodenia bol už skôr vyhlásený havarijný stav. „Pre poškodenia musí spoločnosť zmeniť postup prác a zamerať sa na okamžité odstránenie nedostatkov, aby sa most odľahčil a predišlo sa jeho úplnému zrúteniu,“ dodala Murínová.

Starý most postavili v roku 1945 ako dočasné riešenie na prepravu vojenskej techniky. Stavbu podľa skorších informácií poškodila korózia a únava materiálu.

Magistrát v minulosti presadzoval jeho úplnú prestavbu, čím by sa zmenil aj jeho vzhľad. Časť verejnosti však tento zámer kritizovala, vedenie mesta sa neskôr rozhodlo pre menej rozsiahle úpravy.

8 debata chyba