Podľa Slotu je všetko otvorené, vládu Smeru a KDH by podporil

Zlepenec štyroch stredopravých strán podľa lídra SNS Jána Slotu možno nedokáže zostaviť novú vládu. "Ja som presvedčený, že stále je všetko otvorené a SNS jednoznačne by podporila aj dvojkoalíciu Smer a KDH,” povedal Slota dnes po rokovaní s prezidentom Ivanom Gašparovičom.

16.06.2010 13:57 , aktualizované: 14:04
Ján Slota Foto:
Predseda SNS Ján Slota hovorí s novinármi po stretnutí s prezidentom Ivanom Gašparovičom.
debata (94)

Neúčasť maďarskej strany Most-Híd v novom kabinete je pre SNS najdôležitejšia. Slota zároveň konštatoval, že SNS by v parlamente podporila schválenie Vatikánskej zmluvy, ktorú dlhodobo presadzuje KDH.

Práve ideové spory medzi KDH a SaS vníma Slota kontraproduktívne. Naznačil tiež, že určité rokovania medzi Smerom a opozíciou prebiehajú. SNS zatiaľ pozvánku od Smeru na oficiálne rokovanie nedostala, ale čakajú ju.

Slota zdôraznil, že SNS je jednotná a zostane jednotná aj do budúcna. Na septembrovom sneme ponúkne svoju funkciu predsedu. SNS podľa Slotu vyznáva filozofiu občianskej spoločnosti a nepozerá sa na spoločnosť ako rozdelenú. „Nerobíme rozdiely medzi občanmi slovenskej národnosti a menšinami,“ dodal. SNS podľa neho tiež vyznávala a vyznáva euroatlantickú orientáciu Slovenska.

94 debata chyba