Marihuanový pochod ostal bez odozvy

Nerobte z nás kriminálnikov! Zelené Slovensko! Aj takéto heslá skandovali účastníci pochodu za dekriminalizáciu marihuany v Bratislave.

17.06.2010 20:41
Protest, marihuana Foto:
Protestný pochod mládeže za dekriminalizáciu marihuany v Bratislave.
debata (100)

Organizátor pochodu Vladimír Horváth vysvetlil, že pochod zorganizovali preto, aby pripomenuli strane SaS, ktorá uspela vo voľbách, že zmäkčenie príslušných zákonov mala vo svojom programe. „Ich voliči sú tu medzi nami a aj preto volili túto stranu,“ uviedol.
Na začiatku akcie sa z vedenia SaS nikto neukázal. Prišiel iba člen strany Pavol Matlovič, ktorý sa do parlamentu nedostal.

Lídri strany sa podľa neho pokúšajú presadiť do vládneho programu aj dekriminalizáciu marihuany, priznal však, že oproti ekonomickým veciam je priorita tohto bodu oveľa nižšia.
„Pre mňa osobne by však bol veľký neúspech, keby sa nám sľub nepodarilo splniť. Nedá sa totiž prehliadať, že dvadsať percent ľudí má skúsenosť z marihuanou, čiže každý piaty človek porušil zákon a je kriminalizovaný touto spoločnosťou,“ doplnil Matlovič.

Pochod mal na facebooku potvrdených viac než päťtisíc účastníkov. Do hlavného mesta nakoniec prišlo niekoľko stoviek prevažne mladých ľudí. Akcia sa začala protestom pred Prezidentským palácom, kde účastníci zahrali prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi na fujare. Dav sa odtiaľ presunul na Hlavné námestie.

100 debata chyba