Nový trapas prezidenta, Radičovú označil za podpredsedníčku Smeru

Prezident Ivan Gašparovič poveril volebnú líderku SDKÚ Ivetu Radičovú zostavením vlády. Pri tejto príležitosti sa mu podarilo vyrobiť "menší trapas". Počas príhovoru po rokovaniach s lídrami pravicových strán oslovil Ivetu Radičovú ako podpredsedníčku Smeru.

23.06.2010 17:20
Gašparovič, Radičová Foto:
Prezident Ivan Gašparovič poveril volebnú líderku SDKÚ Ivetu Radičovú zostavením vlády.
debata (119)

„Keďže som dostal rozhodnutie od pani podpredsedníčky Smeru…,“ povedal počas slávnostného aktu v Prezidentskom paláci Gašparovič. „Smeru? To naozaj nie som, pán prezident,“ pripomenula mu s úsmevom Iveta Radičová. Prezident potom ďalej pokračoval v reči o tom, že dostal rozhodnutie, že štyri stredopravé strany sú schopné zostaviť vládu. Gašparovič verí, že to bude vláda na prospech občanov.

„Je mi cťou prijať poverenie na zostavenie vlády. Záleží mi, aby to bola úspešná vláda,“ uviedla Radičová. Podľa nej prioritou číslo jeden jej vlády bude osud Slovenska a dôstojný život občanov. Zaviazala sa, že občanov nesklame.

Prezidentovi Gašparovičovi sa jazyk pred mikrofónmi nepošmykol prvýkrát, za čo aj viackrát čelil kritike. V minulosti napríklad premenoval pápeža Benedikta XVI. na Dominika, počas kampane do prezidentských volieb tvrdil, že kandiduje do „funkcie prezidenta hlavy štátu“, z Lisabonskej zmluvy spravil zmluvu Libanonskú či si pomýlil Srbsko s Chorvátskom.

119 debata chyba