Radičová podvádza a zavádza svojich voličov, vyhlásil Fico

Premiér Robert Fico, tvrdí vo svojom stanovisku, že nastupujúca premiérka Iveta Radičová (SDKÚ) na stretnutí s prezidentom Ivanom Gašparovičom zavádzala o postoji Slovenska k podpísaniu európskeho stabilizačného nástroja, tzv. ochranného valu.

30.06.2010 21:00
Robert Fico Foto:
Premiér Robert Fico
debata (593)

„Pred voľbami, ako aj po nich povedala tzv. ochrannému valu eurozóny rozhodné nie. Teraz sa vyhovára, že niečo zdedila, a že ide o nezvratný proces. Z jej strany je to typický príklad podvodu na vlastných voličoch, keďže sa im pred voľbami usilovala zapáčiť a teraz im oznamuje, že všetko je inak a že predvolebné sľuby už neplatia,“ uvádza sa vo vyhlásení dosluhujúceho premiéra Roberta Fica. Ficovo vyhlásenie poslal riaditeľ Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR Braňo Ondruš niekoľko hodín po stretnutí Radičovej s hlavou štátu.

Podľa Fica sa Radičová nemôže zbaviť zodpovednosti za svoje sľuby smiešnym vyhováraním sa na iných. „Alebo na neschopnosť dohodnúť sa vo vznikajúcej vládnej šesťkoalícii,“ dodáva premiér. Vo vyhlásení vyzýva Radičovú, že buď „bude skutočnou premiérkou a rozhodne v súlade so svojimi predvolenými verejnými záväzkami, alebo bude len hovorkyňou budúcej šesťkoalície“. Fico dodal, že strana Smer sa k tzv. ochrannému valu eurozóny otvorene hlási, ale nemá väčšinu v parlamente na jeho presadenie.

Dosluhujúci predseda vlády neprišiel k prezidentovi diskutovať spolu so svojou nasledovníčkou Radičovou o postoji Slovenska k podpísaniu európskeho stabilizačného nástroja, tzv. ochranného valu. Stretnutie zorganizovala hlava štátu. Gašparovič povedal, že ho mrzí, že Fico na stretnutie nedošiel.

593 debata chyba