Fico poradil Radičovej, aby sa odfotila. Ťarcha úradu ju vraj zmení

Poslanec a bývalý premiér Robert Fico (Smer) odporučil vo štvrtok (8.7.) novej predsedníčke vlády Ivete Radičovej, aby sa na začiatku výkonu svojej funkcie odfotila. Reagoval tak na otázku, či sa mu po namáhavých štyroch rokoch v kresle šéfa exekutívy uľavilo.

09.07.2010 11:27
Fico, Radičová Foto:
Expredseda vlády Robert Fico s novou slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou.
debata (51)

„Možno to nebolo príliš galantné, ale povedal som jej to. Odfoťte sa teraz, potom sa porovnajte, čo po štyroch rokoch s vami tá ťažoba urobí. Myslím si, že to na nás veľmi vplývalo,“ povedal Fico. Zdôraznil, že aj keď je Radičovej oponent, neželá jej toľko tragédií a nešťastia, čo videl on sám.

„Je to úľava, musíme si oddýchnuť po štyroch namáhavých rokoch. Dával som do toho všetku energiu, aká existovala, ale ja pomerne rýchlo nabíjam baterky, takže tu bude veľmi dynamická a aktívna opozícia s našimi predstavami o politickom systéme,“ avizoval budúci podpredseda NR SR.

Robert Fico si myslí, že parlament čaká veľmi zaujímavé volebné obdobie. „Verím, že NR SR bude aspoň taká stabilná, ako keď sme boli vo vláde my. Predchádzajúca koalícia nemala žiadne problémy prijímať zákony alebo presadzovať programové vyhlásenie vlády,“ pripomenul. Za Smer, ktorému predsedá, povedal, že má záujem o konštruktívne riadenie a rokovanie parlamentu, no na druhej strane je pripravený byť veľmi dôslednou opozíciou všade tam, „kde budeme vidieť, že sa robia rozhodnutia a opatrenia, ktoré idú proti nášmu vnímaniu sveta“.

51 debata chyba