Packa a spol. skončili. Nový minister mená náhradníkov zatiaľ tají

Hneď v prvý deň nástupu nového ministra vnútra skončilo celé vedenie Policajného zboru. Prezident Policajného zboru SR Ján Packa a jeho zástupcovia Stanislav Jankovič a Michal Kopčik prejavili záujem odísť. Podľa nového šéfa rezortu Daniela Lipšica by sa formality mali uzavrieť do konca budúceho týždňa.

09.07.2010 20:56
Ján Packa Foto:
Býválý šéf polície Ján Packa.
debata (45)

Kto by sa mal na čelo polície dostať, Lipšic zatiaľ povedať nechce. Povedal len, že kandidátov na tieto posty už má vyhliadnutých. „Nebolo by to ani korektné, ani fér,“ odmietol konkretizovať s tým, že budúce vedenie polície predstaví verejnosti až vtedy, keď to bude aktuálne.

V kuloároch sa hovorilo o návrate bývalého prvého policajného viceprezidenta Jaroslava Spišiaka, ktorý dnes šéfuje ochranke v Slovnafte a v polícii bol počas druhej Dzruindovej vlády. Niektoré zdroje tvrdili, že ak sa ministrom vnútra stane Lipšic, policajným prezidentom bude Spišiak. Ten na otázky Pravdy prostredníctvom hovorcu Slovnaftu zatiaľ priamo neodpovedal.

Ďalším policajtom, ktorý by sa mohol vrátiť, je bývalý šéf Úradu boja proti organizovanej kriminalite Ján Vaľo. Ten z postu odišiel v apríli 2008 po tom, čo prokuratúra zastavila trestné stíhanie podnikateľa Ladislava Reháka a advokáta Ernesta Valka, obvinených z vydierania. Vaľo sa následne stal policajným pridelencom na Ukrajine.

45 debata chyba