HZDS hľadá za Mečiara náhradu, stane sa čestným predsedom

Vo vedení HZDS po volebnom debakli podľa televízie TA3 zrejme nastanú zmeny. Podpredseda strany Peter Sika potvrdil TA3, že v septembri ponúknu všetci podpredsedovia svoje funkcie.

24.07.2010 15:21
Vladimír Mečiar Foto:
Predseda HZDS Vladimír Mečiar
debata (34)

Jozef Halecký (HZDS) pripúšťa aj možnosť, že Vladimír Mečiar by sa stal čestným predsedom strany. Tá po prvý raz zostala pred bránami parlamentu a podľa televízie sa v nej čoraz viac diskutuje o výmene vedenia.

„Čo sa týka nás podpredsedov, my sme už funkcie ponúkli na grémiu a uvidíme ako dopadne predstavenstvo v septembri, " uviedol Sika. Rozhodnutie padlo v júni, demisu sú pripravení podať traja podpredsedovia. Ide o nové tváre, ktorými chcel Mečiar omladiť vedenie a prilákať voličov. "Bolo by riešením, keby pán Mečiar zostal čestným predsedom a prišlo by k výmene vo vedení?,“ opýtala sa redaktorka TA3 Jozefa Haleckého z ĽS-HZDS. "Tá eventualita je v hre, ale, hovorím, je to na zvážení a rozhodnutí predsedu Mečiara, " odpovedal Halecký.

TA3 pripomenula, že predseda strany Mečiar od volieb mlčí a pred médiami podľa nej doslova uteká. Či aj on ponúkne svoju funkciu, zostáva otvorené. "ĽS-HZDS rieši otázky vyvodenia zodpovednosti za výsledky volieb, pričom o tom, aká bude vyvodená zodpovednosť za výsledky volieb, rozhodne predstavenstvo strany, " uviedla hovorkyňa ĽS-HZDS Soňa Jantoľáková.
V strane sa údajne už diskutuje o možnom nástupcovi Mečiara. Podľa zistení televízie je jedným z kandidátov Miroslav Jureňa. On sám to odmietol komentovať. Ak by v HZDS došlo v septembri k zvolaniu mimoriadneho snemu, oficiálna voľba vedenia by mohla byť  v októbri.

34 debata chyba