Polícia sa pripravuje na srbských fanúšikov

Polícia v Bratislave pred štvrtkovým futbalovým zápasom Slovana Bratislava s Crvenou Zvezdou Belehrad posilňuje bezpečnostné opatrenia. Očakáva sa, že do hlavného mesta prídu tisícky srbských fanúšikov, ktorých základňa je známa výtržnosťami.

04.08.2010 09:29
Crvena Zvezda Foto: ,
Fanúšikovia belehradského klubu Crvena Zvezda sú známi výtržnosťami.
debata (1)

Tie predviedli aj pri minulotýždňovom zápase v Belehrade, kde ich hráči prehrali so Slovanom 1:2. Preto aj štvrtkový zápas vyhodnotila Európska futbalová únia za vysoko rizikový s tým, že k incidentom môže dôjsť na štadióne aj mimo neho.

Pre Bratislavu to znamená viacero obmedzení. „Cieľom je chrániť ľudí a ich majetok, zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky pred zápasom, počas neho a po jeho skončení v celom meste,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave František Peczár.

Policajné hliadky v okolí štadióna budú posilnené. Už od stredajšieho večera do polnoci ďalšieho dňa nebude možný vjazd pre autá na hlavné parkovisko pri štadióne Pasienky od Trnavskej cesty. Priestor bude vyhradený pre autá a autobusy srbských fanúšikov. Vo vybraných reštauráciách a pohostinstvách v okolí štadióna bude tiež zakázaný predaj alkoholických nápojov, pričom za jeho porušenie vyvodia príslušné orgány sankcie.

Organizátori tiež upozorňujú, že areál štadiónu uzavrú pol hodiny pred plánovaným začiatkom zápasu.

1 debata chyba