Smer obvinil SNS, že sa upísala koalícii

V opozícii si Smer a SNS už nerozumejú tak, ako keď boli vo vláde. Smer v stredu obvinil národniarov, že sa z túžby po lukratívnej trafike zapredali koalícii. Predseda Smeru Robert Fico uviedol, že SNS intenzívne debatuje s SDKÚ, aby presadila za šéfa Dozornej rady Fondu národného majetku svojho nominanta Ľubomíra Neslušala. Tým by odstavila Jána Valka, kandidáta Smeru.

11.08.2010 13:03 , aktualizované: 21:15
Robert Fico, Smer  Foto:
Predseda Smeru Robert Fico podozrieva SNS zo spolupráce s SDKÚ.
debata (114)

„Ak sa to prevalí, roztrháme vás,“ odkázal Fico koalícii. V tajnom hlasovaní v parlamente napokon nedostal dostatok hlasov ani jeden opozičný kandidát. Fico však naďalej hovorí o sprisahaní. Podľa neho je zarážajúce, že kandidát SNS dostal 61 hlasov, čo je takmer rovnako ako 67 pre nominanta Smeru. Súčasná koalícia pritom štyri roky hovorila o SNS ako o najhoršej strane, čo sa týka korupcie a netransparentnosti. „Preto za tým musí byť politický obchod v snahe za každú cenu ísť proti Smeru,“ dodal Fico.

SNS zdôrazňuje svoju nezávislosť. „My nie sme pionierska organizácia Smeru. Smer nemôže automaticky čakať, že bez nejakých rokovaní my vždy zahlasujeme za to, čo si oni predstavujú. My máme samostatnú politiku,“ vyhlásila prvá podpredsedníčka Anna Belousovová.

So Smerom sa však rozísť nemieni, SNS by s ním opäť rada vytvorila vládu. „Z marazmu, do ktorého Slovensko vlečie táto vládna koalícia, ho dostane iba kabinet zložený zo strán bývalej koalície,“ myslí si poslankyňa. Vládna koalícia podporu SNS v parlamente nepotrebuje. Na bežné zákony má dosť hlasov, pri ústavných jej deväť poslancov SNS nepomôže. Stále sa bude musieť uchádzať o podporu Smeru.

114 debata chyba