Podnikateľ Alojz Hlina kandiduje na primátora Bratislavy

Bratislavský podnikateľ Alojz Hlina kandiduje na post primátora hlavného mesta SR v novembrových komunálnych voľbách. Kandidatúru ohlási v pondelok 16. augusta pred cintorínom v Slávičom údolí v Bratislave.

12.08.2010 18:07
Alojz Hlina Foto:
Občiansky aktivista Alojz Hlina.
debata (13)

V súčasnosti nemá zatiaľ oficiálnu politickú podporu. „Čo sledujem kandidatúrou, zverejním v pondelok 16. augusta,“ uviedol Hlina s tým, že kandidoval pred ôsmimi a 12 rokmi. Dôvodom bolo, že chcel upozorniť na jeden problém a vedome sa neúspešne uchádzal o túto funkciu.

Podľa neho „schopnosť primátora je v tom, že má mesto pevne v rukách, že ho je vidieť, počuť, že žije mestom a ono žije ním“. Ako zdôraznil, hlavné mesto držalo politický obranný val proti Vladimírovi Mečiarovi (ĽS-HZDS) a Robertovi Ficovi (Smer-SD), čo už nie je potrebné. Bratislava môže začať hľadať kandidáta, nie nominanta politických strán či strany, ale osobnosť.

Silu Bratislavy vidí Hlina práve v tom, že veľa jej obyvateľov nie sú rodáci z tohto mesta. Delenie na Bratislavčanov a prisťahovalcov považuje za zbytočné. Hlina pochádza z Oravy, jeho manželka je Bratislavčanka. Do povedomia verejnosti sa dostal svojím kritickým postojom voči predsedovi SNS Jánovi Slotovi.

13 debata chyba