Za výtržnosti v Žiline neobvinili nikoho

Výtržnosti chuligánov v Žiline mali dohru v nemocnici aj na polícii. Pre fanúšikov Sparty Praha bolo na žilinskom štadióne vyhradených 550 vstupeniek, na zápas však podľa odhadov pricestovalo až 700 sparťanov.

26.08.2010 19:05
Fanúšikovia, Sparta, policajti, fanúšik, Žilina Foto: ,
Policajti museli proti českým a slovenským fanúšikom zakročiť niekoľkokrát.
debata

Niektorí z nich vyvolali v meste potýčky, zničili letné terasy a rozbili bar. Vinu napokon pripisovali slovenskej polícii. „Pokojne sme sem prišli. Vedeli sme, že polícia čaká na to, aby mohla zakročiť. Aj sa tak stalo. Nikto z nás nič neničí, nie sme žiadni gauneri,“ tvrdí Honza Sekera, ktorý fanúšikuje Sparte 29 rokov.

Polícia aj miestni však zásah vyhodnotili ako primeraný. Policajti museli zakročiť niekoľkokrát, predviedli 20 českých fanúšikov a deviatich slovenských. Začalo sa trestné stíhanie za výtržníctvo a poškodzovanie cudzej veci. Predbežnú škodu odhadol majiteľ baru na 2 500 eur. Zatiaľ nebol nik obvinený. Ešte počas noci prepustili aj zadržaných fanúšikov.

Podľa prvých informácii mali do nemocnice smerovať desiatky zranených, nakoniec ošetrili piatich sparťanov a jedného domáceho. „Fanúšikovia boli bez dokladov a niektorí sa ani nedali ošetriť. Zrejme nechceli zaplatiť, lebo ani tí, ktorých sme ošetrili, nezaplatili. Nemali doklady ani poistenie. My sme ich ošetrili zadarmo, a preto robí zdravotníctvo dlhy,“ zhrnul zástupca primára oddelenia úrazovej ambulancie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Jozef Trgiňa. Šlo o odreniny, pomliaždeniny, tržné rany a jeden zlomený nos.

debata chyba