Traja zranení sú stále vo veľmi vážnom stave, ale stabilizovaní

Traja zranení z pondelňajšej streľby v Devínskej Novej Vsi sú stále vo vážnom stave. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Rút Geržová. "Najmä pacient na Kramároch a pacient v nemocnici na Antolskej v Petržalke. Sú udržiavaní v umelom spánku a sú vo veľmi vážnom stave, ale zatiaľ stabilizovaní," povedala hovorkyňa, ktorá však upozornila, že v týchto dvoch prípadoch môže stále kedykoľvek dôjsť k zmene.

31.08.2010 10:54
Streľba v Devínskej Novej Vsi Foto:
Polícia vstup do Devínskej Novej Vsi uzavrela.
debata

Ako ďalej uviedla, zraneného, ktorého operovali v ružinovskej nemocnici, lekári prebrali z umelého spánku. „Komunikuje, tak azda možno hovoriť o miernom zlepšení jeho zdravotného stavu,“ poznamenala Geržová.

Ďalších päť pacientov hospitalizovaných v Univerzitnej nemocnici je podľa jej slov relatívne ľahšie zranených. „Tí boli včera operovaní, alebo niektorí ani nemuseli byť operovaní, sú pri vedomí a komunikujú,“ uzavrela.

Pondelňajšia streľba v Devínskej Novej Vsi si vyžiadala až 15 zranených, ktorí v sanitkách smerovali do všetkých bratislavských nemocníc. V súvislosti s incidentom zasahovalo päť ambulancií rýchlej lekárskej pomoci a päť rýchlej zdravotníckej pomoci.

debata chyba