Očití svedkovia: Polícia nezasiahla dosť razantne

Ľudia, ktorí sa v pondelok ocitli v blízkosti miesta útoku strelca v Devínskej Novej Vsi, sú stále otrasení, ochotne však rozprávajú, čo zažili.

31.08.2010 20:01
Devínska Nová Ves, streľba, polícia Foto:
Zásah polície po streľbe v Devínskej Novej Vsi.
debata (118)

Kým však vedenie polície a ministerstvo vnútra hovoria o hrdinskom zásahu, viacerí z obyvateľov mestskej časti sa zhodujú na tom, že polícia nezasiahla dostatočne rýchlo a razantne.

Policajti sa vraj priblížili, až keď sa zastrelil

„Ten muž stál opretý o dvere tohto salónu, keby nemal slúchadlá, počul by, že zamykám a možno by otočil zbraň proti mne,“ povedala zamestnankyňa štúdia krásy, ktoré je len pár metrov od miesta, kde sa útočník napokon strelil do hlavy. „Volala som na políciu, že som tu uväznená len pár metrov od neho, no povedali mi len to, že už o ňom vedia,“ uviedla.

Mladá žena dodala, že muž sa pred jej dverami pohyboval voľne bez ohrozenia aspoň dvadsať minút a pritom strieľal na všetko, čo sa pohlo. Policajti sa podľa nej k miestu vyčíňania násilníka priblížili až niekoľko minút po tom, ako sa zastrelil. Prvé hliadky dorazili podľa polície na miesto vyčíňania dve minúty po tom, ako prijali prvé hlásenie o streľbe, čo bolo krátko po 9:45, muža sa vraj podarilo zneškodniť asi o pol hodiny.

Útočník dôchodkyni: Zatvor dvere, lebo ti odpálim hlavu

Žena, ktorá býva na treťom poschodí, rovnako ako páchateľ a obete, povedala, že keď počula streľbu, zo zvedavosti otvorila dvere na chodbu. Zastihla tam stáť útočníka v oblaku dymu. „Otočil sa na mňa, povedal mi len toľko, že ‚zatvor dvere, lebo ti odpálim hlavu‘, tak som zavrela dvere,“ povedala dôchodkyňa.

O vrahovi nevedela veľa, nebol vraj veľmi prívetivý. „Bol strašne čudný, on sa s nikým nebavil, proste samotár, taký divný typ,“ povedala o mužovi. Nevedela si však predstaviť, čo by ho mohlo viesť k tomu, aby celú rodinu vystrieľal. „Neviem, či mu liezli tak na nervy, že sa tam zgrupovali, že stále tam tá rodina chodila hore, dole schodmi,“ povedala. Dodala, že neboli ani veľmi hluční, vzorne sa vraj starali o syna.

Muž, ktorý žije v Devínskej Novej Vsi 20 rokov a poznal útočníka len z videnia, tiež povedal, že pôsobil zvláštne. Členov zavraždenej rodiny zas údajne často vídal ako postávajú pred neďalekým obchodným domom.

118 debata chyba