Na zádušnej omši za obete streľby sa zúčastnili príbuzní i politici

Najlepšou reakciou na tragické udalosti, ktoré sa v pondelok odohrali v Devínskej Novej Vsi, je podľa bratislavského arcibiskupa Stanislava Zvolenského modlitba.

01.09.2010 19:42
Omša, Zvolenský, Radičová Foto:
Zádušnú svätú omšu za obete tragédie v Devínskej Novej Vsi odslúžil bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský(uprostred) v Katedrále sv. Martina v Bratislave. Na snímke vpravo predsedníčka slovenskej vlády Iveta Radičová.
debata (19)

Najlepšou reakciou na tragické udalosti, ktoré sa v pondelok odohrali v Devínskej Novej Vsi, je podľa bratislavského arcibiskupa Stanislava Zvolenského modlitba. Povedal to na zádušnej omši za obete tragického nešťastia v Dóme sv. Martina v Bratislave.

V homílii Zvolenský zdôraznil, že každé násilie pramení z neúcty k ľudskému životu. Podľa neho je preto dôležité, „aby sa v našej spoločnosti obnovila a prehĺbila úcta k životu“. Podľa arcibiskupa boli pondelkové udalosti varovaním, aby sa ľudia vrátili k Bohu a napĺňali jeho zákon lásky, aby sa už podobné udalosti viac neopakovali.

Na zádušnej svätej omši sa okrem príbuzných obetí zúčastnila premiérka Iveta Radičová, ministri a ďalší politici, predstavitelia mesta aj samosprávy. Na omši bol aj starosta Devínskej Novej Vsi Vladimír Mráz.

Po vyčíňaní strelca zostalo osem mŕtvych tiel vrátane jeho vlastného. Päť členov jednej rodiny zastrelil 48-ročný muž v byte na ulici Pavla Horova, ďalšieho z ich príbuzných vo vchode domu. Jednou z obetí bola žena, ktorú zabila strela na balkóne. Nakoniec zomrel aj strelec, ktorý sa po zásahu z policajnej zbrane sám zastrelil. Po masakri zostalo zranených pätnásť ľudí, väčšinou mali strelné poranenia. Do bratislavských nemocníc previezli trinásť pacientov, dvoch ošetrili na mieste činu. Traja pacienti boli po prevoze do nemocnice v kritickom stave. Zraneného policajta v ružinovskej nemocnici prebrali lekári už v utorok večer a komunikoval s ním. Druhého, 19-ročného Andreja, prebrali dnes ráno. Jeho stav sa zlepšil, informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Rút Geržová. Tretí pacient, 33-ročný Vít, leží vo veľmi vážnom stave po zranení panvy v nemocnici na Antolskej, je v umelom spánku ale stabilizovaný.

19 debata chyba