Do súboja so Slotom a Belousovovou o šéfa SNS sa zapojí Švantner

Do súboja o kreslo predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) sa po súčasnom lídrovi Jánovi Slotovi a prvej podpredsedníčke Anne Belousovovej chystá aj podpredseda SNS Dušan Švantner.

09.09.2010 12:08
debata (8)

„Najdôležitejšie je, aby si členovia na sneme uvedomili, že nevolíme predsedu len pre našich členov, ale potrebujeme zvoliť predsedu, ktorému bude naša členská základňa veriť, ktorý bude rešpektovaný aj politikmi ostatných strán a ktorému budú veriť aj voliči,“ povedal.

Švanter pripomenul, že v roku 2004 bol jednou z osobností, ktorá pomohla zmieriť rozhádaných lídrov Slotu a Belousovovú, čo sa v budúcnosti ukázalo pre stranu ako kľúčové. „Vtedy sme sa stretli v Žiline na radnici my traja – Slota, ja a Anna Belousovová, vtedy Malíková, a dohodli sme, že bez toho, aby sa tie dve politické strany, SNS a PSNS dali dohromady, nebudeme v parlamente. A vidíte, že ten krok sa oplatil,“ povedal Švantner.

Na sneme chce presadiť, aby sa o poste predsedu hlasovalo tajne a nie verejným hlasovaním, ako sa to stávalo v minulosti. Podobne, ako Anna Belousovová, aj Švantner chce obnoviť Ústrednú radu SNS, ktorá by združovala predsedov okresných organizácií a posilniť vplyv regionálnych štruktúr na chod strany.

„O veciach, ktoré sa budú diať v SNS, by mala rozhodovať celá členská základňa. Nebudem robiť nominácie na dôležité posty tak, aby sa na ne dostali ľudia, ktorí ani neboli v SNS. A hlavne ľudia, ktorí vôbec necítili so SNS, bola im ukradnutá a dôležité bolo len to, aby dostali ten post,“ dodal.

„Som v Slovenskej národnej strane od začiatku a záleží mi na tom, aby bola naďalej v parlamente a mohla naďalej hovoriť do politiky na Slovensku,“ uzavrel Švantner.

8 debata chyba