Na Dzurindovo ministerstvo má namierené 21-ročná herečka

Štátny tajomník rezortu diplomacie Milan Ježovica sa chystá na svojom sekretariáte zamestnať mladú herečku. Ide o Tatianu Šúrovú, ktorá bude mať v decembri 22 rokov. Doteraz pracovala ako moderátorka v Rádiu FM a vo filme Legenda o lietajúcom Cypriánovi hrala menšiu ženskú úlohu.

09.09.2010 21:39
debata (187)
Svoj nástup do rezortu diplomacie oznámila... Foto: Facebook
Tatiana Šúrová Svoj nástup do rezortu diplomacie oznámila Tatiana Šúrová aj na facebooku.

Okrem toho pomáhala v predvolebnej kampani SDKÚ. Teraz má pracovať ako sekretárka pravej ruky Mikuláša Dzurindu. Jej náplň práce presne známa nie je. Má ísť o „sekretársku administratívnu činnosť“.

Ministerstvo sa Šúrovú chystá zamestnať v čase, keď sa na všetkých úradoch plánujú úsporné opatrenia. Navyše v tomto rezorte zostali po predchádzajúcej vláde dva úradnícke aparáty pre štátneho tajomníka, keďže predtým boli štátni tajomníci dvaja. Teraz je Ježovica jediný a napriek prebytku úradníkov ide prijať novú pracovnú silu.

Šúrová neabsolvovala konkurz, čo potvrdilo aj ministerstvo. Na základe akých kritérií získala miesto sekretárky, rezort nespresnil. „Nakoľko v tomto prípade nejde o štátnu, ale verejnú službu, nie je potrebné výberové konanie. Napriek tomu zatiaľ nebola s danou osobou uzavretá žiadna dohoda,“ reagoval na otázky Pravdy hovorca Ľuboš Schwarzbacher.

Šúrová tvrdí, že absolvovala pohovor na ministerstve. „Nakoľko som bola ochotná pracovať za mesačnú mzdu 347 eur mesačne na plný úväzok, slovne sme sa dohodli,“ podotkla a potvrdila, že zmluvu zatiaľ nepodpísala. „Vykonávať budem sekretársku administratívnu činnosť,“ objasnila náplň práce.

Budúca sekretárka u Ježovicu uviedla, že ešte študuje: „Vzdelávam sa v odbore politológia, som v treťom ročníku na vysokej škole.“ Svoj nástup na sekretariát oznámila aj na Facebooku. „Tatiana Šúrová: Od 20. septembra nastupuje ako sekretárka kancelárie štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí,“ napísala o sebe tento utorok na sociálnej sieti Facebook.

Keď sa denník Pravda vo štvrtok okolo obeda začal zaujímať o zamestnanie Šúrovej na ministerstve Mikuláša Dzuridnu, tento oznam z Facebooku zmizol. Šúrová mala k svojej správe pripojených 23 komentárov od známych. Medzi nimi aj odkaz od poslanca parlamentu za SDKÚ Miroslava Beblavého. Z jeho poznámky vyplývalo, že ho to prekvapilo. Pôvodne totiž zvažovala, že by sa prihlásila do konkurzu na jeho asistentku. Napokon však uprednostnila ministerstvo.

Niekdajší šéf diplomacie Ján Kubiš povedal, že mladú sekretárku u Ježovicu treba posudzovať najmä podľa toho, či má vysokoškolské vzdelanie a čo presne bude robiť. „Ak by mala na starosti jednoduché administratívne práce, tak si ju viem predstaviť ako zamestnankyňu na takom mieste. Otázniky by však vyvolávalo, keby mala robiť niečo odborné,“ poznamenal pre Pravdu.

187 debata chyba