Pretekári v luxusných autách pokuty nedostali

Presun účastníkov neoficiálnych pretekov luxusných áut Diamond Race, voči ktorým v minulom roku zasahovala polícia v Nemecku, nesprevádzali počas jazdy Slovenskom žiadne vážnejšie problémy.

10.09.2010 15:52 , aktualizované: 20:40
luxusné autá, preteky Foto:
Neoficiálne preteky luxusných automobilov Diamond Race sa začal pred hotelom Hilton v Prahe.
debata (36)

Jazdili disciplinovane a neporušovali pravidlá cestnej premávky, informovali ČTK policajti. Účastníkov pretekov sprevádzali policajné vozidla.

Preteky odštartovali dopoludnia v Prahe a približne o 16:00 sa ich účastníci dostali na Slovensko. Na pláne totiž mali jazdu na motoristickom okruhu v Orechovej Potôni neďaleko Dunajskej Stredy.

„Vodiči boli disciplinovaní, nikto nebol sankcionovaný,“ povedal hovorca bratislavského krajského policajného riaditeľstva František Peczár. Rovnako reagoval aj trnavský policajný hovorca Ľuboš Homola, Orechová Potôň sa nachádza práve na území Trnavského kraja.

Vážnejším dopravným priestupkom sa pretekári vyhli aj na území Česka, jeden z nich dostal pokutu vo výške asi 20 eur za nesprávny spôsob jazdy v ľavom pruhu, polícia zasiahla aj proti ďalším štyrom majiteľom áut za chýbajúce poznávacie značky.

Do pretekov sa prihlásilo viac než 30 vozidiel, po súťaži o diamant v Orechovej Potôni by mali zamieriť do Slovinska. Vytrvalejší jazdci budú môcť pokračovať aj do Talianska, po plavbe trajektom do Grécka a následne cez Macedónsko, Chorvátsko a Slovinsko naspäť do Česka.

Na treťom ročníku by sa malo zúčastniť okolo... Foto: ČTK
autá, diamond race, česko, policajt Na treťom ročníku by sa malo zúčastniť okolo troch desiatok áut.

Tretí ročník podujatia odštartovali v Čechách v Prahe. Ide o obdobu podujatí luxusných áut, ktoré sa jazdia na viacerých kontinentoch. Hlavný organizátor podujatia Milan Markovič pre portál motorsport.eras­port.cz spresnil, že účastníci budú prvý deň v Českej republike, následne prídu na Slovensko a Diamond Race sa skončí v Slovinsku. Na Slovensku by mali účastníci bojovať na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni o hlavnú trofej – diamant.

36 debata chyba