Sulík sa dal otestovať na kokaín a posiela Fica na detektor lži

Predseda parlamentu a šéf SaS Richard Sulík zareagoval svojsky na nedávne obvinenia lídra Smeru Roberta Fica, ktorý na adresu Sulíka a jeho straníckych kolegov povedal, že v rámci vážnosti Národnej rady by mali konečne skončiť s kokaínovými večierkami. Sulík preto odovzdal v Centre pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici v Bratislave vzorku moču na testovanie.

13.09.2010 17:20 , aktualizované: 17:56
Richard Sulík Foto:
Šéf parlamentu Richard Sulík počas tlačovej besedy, na ktorej vyzval Roberta Fica, aby šiel na detektor lži.
debata

„Všetky testy vyšli negatívne,“ povedal šéf parlamentu. Zdôraznil, že negatívne vyšli aj špeciálne testy na kokaín, ktoré zachytávajú túto látku v tele jeden celý mesiac. „Vyhlasujem na svoju česť, že som nikdy v živote kokaín neužil. Tu už zašiel Fico priďaleko,“ povedal Sulík.

„Nebudem žiadať od Fica ospravedlnenie, lebo viem, že nie je schopný priznať, že klamal. Nebudem podávať trestné oznámenie, lebo mi je ľúto času a energie,“ povedal na margo svojich ďalších krokov. Chce však, aby Fico podstúpil skúšku na detektore lži ohľadom kauzy financovania strany Smer a nahrávky, na ktorej údajne Ficov hlas hovorí o tom, koľko peňazí získal „vlastnou hlavou“.

„Obviňujem Fica z toho, že na založenie a vybudovanie strany Smer zobral a použil v rozpore so zákonom takmer 300 miliónov korún od svojich sponzorov. Ak má v sebe čo len štipku hrdosti, vyzývam ho, aby sa podrobil testu na detektore lži a nechal si položiť jednu jedinú otázku: Pán Fico, je hlas na nahrávke váš?“ Sulík dodal, že celá táto záležitosť stojí približne 400 eur a túto čiastku expremiérovi Ficovi uhradí. Ak však odmietne ísť na detektor lži, alebo sa týmto spôsobom ukáže, že klamal, že na nahrávke nie je jeho hlas, je podľa Sulíka Fico podvodník a nemá v parlamente čo hľadať.

„Vážnosť Národnej rady znevažujú práve ľudia, ktorí sa do nej dostali protizákonne. Toto sú vážne obvinenia, ktoré tu voči nemu vznášam a ak je skutočný chlap, nech dokáže, že má pravdu,“ vyhlásil počas tlačovej besedy Richard Sulík.

Strana Smer odmietla na vyhlásenia predsedu NR SR Richarda Sulíka reagovať.

debata chyba