Štyria policajti sú podozriví, že si nechávali časť pokút

Inšpekčná služba Policajného zboru zadržala štyroch diaľničných policajtov, ktorí sú teraz stíhaní pre podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

14.09.2010 10:28
debata (9)

V rukách inšpekcie skončili 9. septembra nadporučík A. K. a poručík M. V., služobne zaradení ako referenti špecialisti diaľničného oddelenia PZ Bratislava, ako aj nadporučík M. Č. a nadporučík J. G., ktorí pracujú ako starší referenti diaľničného oddelenia PZ Malacky.

„Skutok, ktorého sa mali menovaní dopustiť, spočíval v tom, že ukladali za dopravné priestupky pokuty, pričom tieto neodvádzali v plnej výške a rozdiel si nechávali pre vlastnú potrebu,“ uviedol zástupca hlavného vojenského prokurátora Branislav Kupec

Prokurátor Vojenskej obvodnej prokuratúry Bratislava deň po zadržaní štvorice podal návrh ich vzatie do väzby. Sudca Okresného súdu Bratislava II vzal dvoch obvinených príslušníkov PZ do väzby. V prípade malackých policajtov tamojší okresný súd vzal jedného obvineného do väzby a druhého prepustil zo zadržania na slobodu za súčasného prijatia písomného sľubu.

9 debata chyba