V pondelok vyjdú na cesty policajti

Od pondelka 20. septembra sa na celom Slovensku začne dopravno-bezpečnostná akcia, ktorá potrvá do 3. októbra. Jej cieľom, ktorý vyhlásil policajný prezident Jaroslav Spišiak, je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách.

17.09.2010 14:06
debata (3)

V priebehu minulého roka počas týchto dvoch týždňov (od 21. septembra do 4. októbra 2009) zomrelo na cestách 21 ľudí. Aj počas letných mesiacov tohto roka vzrástol na Slovensku počet dopravných nehôd s následkom usmrtenia.

„Naším zámerom nie je vyberanie blokových pokút, ale znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách. Zvýšený počet policajtov má preventívny charakter a vodiči sú disciplinovanejší a dodržiavajú ustanovenia zákonov,“ uviedol policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Dopravná polícia sa zameria na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, požívanie alkoholu a iných návykových látok vodičmi. Policajti tiež skontrolujú technický stav vozidiel. Vodiči môžu očakávať aj zvýšený dohľad na miestach, kde sa tvoria kolóny. Účelom je zabezpečiť priepustnosť hlavných cestných ťahov.

Informovala o tom hovorkyňa Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

3 debata chyba