Chren sa bol poradiť s hayekovcami

So spoločnosťou Hayek Consulting údajne nemá už nič spoločné, naďalej tam však chodí. Štátny tajomník na ministerstve hospodárstva Martin Chren (SaS), ktorý by mal podľa premiérky Ivety Radičovej odstúpiť, sa nedávno opäť stretol s bývalými spoločníkmi.

24.09.2010 05:00
Martin Chren Foto:
Štátny tajomník na ministerstve hospodárstva Martin Chren.
debata (23)

Radili sa, ako postupovať v kauze, ktorú sami spôsobili. Chren sa navonok snaží od hayekovcov dištancovať, po príchode na ministerstvo predal i svoj podiel vo firme. Podľa informácií Pravdy sa však na bývalom pracovisku stále objavuje.

Chren priznal, že sa vo firme Hayek Consulting zastavil, no údajne už len ako návštevník. „Nechodím tam často. Odkedy som odpredal svoj podiel, bol som tam raz či dvakrát. Vrátnik má pozná, takže ma pustí. Mám tam ešte aj osobné veci v kancelárii,“ vysvetlil štátny tajomník. Uplynulú sobotu tam však nebol iba na priateľskej návšteve.

„Šiel som tam práve kvôli medializovaným kauzám. Stretol som sa s bývalými spoločníkmi, aby sme sa porozprávali o tom, čo sa stalo. Riešili sme aj podanie žaloby na médiá,“ prezradil Pravde Chren. Kauzu, ktorá vyvolala vážny spor v koalícii, však odmietol komentovať.

Spoločnosť Hayek Consulting podpísala ešte v júli zmluvu na 8 100 eur s Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania, ktorá spadá pod rezort hospodárstva. Chren spolu so štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy Ivanom Švejnom (Most - Híd) pritom od hayekovcov odišli až po uzavretí zmluvy. Podľa Radičovej ide o jasný konflikt záujmov. Strany Most - Híd a SaS sa však svojich nominantov zastali. Podľa nich nie je dôvod, aby sa vzdali funkcií, ako to požaduje premiérka.

23 debata chyba