Mihál naďalej podniká, tvrdí Ondruš. Volovina, bráni si ministra Sulík

Šéf rezortu práce Jozef Mihál (SaS) podľa poslanca Národnej rady (NR) SR Branislava Ondruša (Smer) podporuje komerčné záujmy firmy Relia, s.r.o., ktorej konateľom je jeho manželka. "Pán minister propaguje na sociálnej sieti Facebook komerčné záujmy firmy, z ktorej má finančný zisk," uviedol na tlačovej konferencii Ondruš.

24.09.2010 15:21 , aktualizované: 18:07
Jozef Mihál Foto:
Minister práce Jozef Mihál
debata (44)

Pripomenul, že súčasná koalícia stále opakuje, že prináša novú politickú kultúru, ktorá je založená na bezúhonnosti a čestnosti členov vlády. „Neustále nám však dokazujú, že to tak nie je. Preto vyzývam pani premiérku, aby pána Mihála odvolala,“ vyhlásil poslanec.

Ondruš je presvedčený, že Mihál porušil zákon, aj keď v poradenskej firme v oblasti daňového a odvodového poradenstva po svojom zasadnutí na ministerskú stoličku prestal pôsobiť ako konateľ.

„Podnikať však neprestal. Verejne podporuje komerčné záujmy firmy, z ktorej má finančný zisk. Podieľa sa na reklame, pričom využíva svoju osobu,“ vysvetlil opozičný poslanec.

Mihál obvinenia odmieta

Šéf rezortu hospodárstvaodmieta obvinenia Braňa Ondruša (Smer) a považuje ich za nezmysel.

„Jozef Mihál previedol svoje konateľstvo v spoločnosti Relia na svoju manželku ešte koncom júna. Od volieb Relia nevyvíja žiadnu činnosť. Všetky budúce aktivity riadi manželka pána ministra,“ uviedla v písomnom stanovisku, ktoré poskytla médiám, Andrea Devanová z mediálneho odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

Jediná prednáška, ktorú od júnových parlamentných volieb minister podľa Devanovej mal, bola pre denník Hospodárske noviny, a to tento týždeň v utorok (21. septembra) na HN Clube. „Vystúpil tam samozrejme bez nároku na honorár. Navyše prednášky bude mať ešte v októbri na konferenciách v Prahe a pre týždenník Trend. Ďalšiu plánuje pre Trend v novembri. Na všetkých podujatiach vystúpi bez nároku na honorár,“ konštatuje v stanovisku rezort práce.

Predseda SaS Richard Sulík sa na tlačovej konferencii o týchto obvineniach vyjadril, že sú nezmyselné. „S napätím som čakal čo smeráci vytiahnu, ale takúto volovinu, to by som v živote nebol povedal.“

44 debata chyba