Radičová dostala obálku s nábojnicou

Premiérka Iveta Radičová musí už niekoľko dní jazdiť v tzv. bezpečnostnej limuzíne. Obrnené auto jej pridelil Úrad pre ochranu ústavných činiteľov.

06.10.2010 10:18
debata (9)

Jeho šéf Milan Marko pre denník Nový Čas potvrdil, že si to situácia vyžaduje. Radičovej prišla totiž domov do Novej Dedinky nábojnica. Odvtedy premiérka funguje v špeciálnom režime. Vozia ju v aute A8, ktoré je zabezpečené proti útoku. „Je to na základe rozhodnutia, lebo si to situácia vyžaduje. Po zhodnotení sa zase rozhodne, či bude jazdiť v normálnom, alebo takomto vozidle. Závisí to od situácie,“ povedal Marko.

Dodal, že Radičovej vodič-ochrankár má špeciálny výcvik vo vedení takéhoto vozidla. Aj napriek diskrétnemu vzhľadu ide o plne pancierované auto zo špeciálnej ocele a skla.

Nový Čas zistil, že to má byť pre nábojnicu, ktorú Radičovej niekto poslal v obálke domov krátko po jej vyhlásení, že zastaví všetky hry a tunelovanie ráznym rezom. Domov jej už vraj nechodí ani pošta, polícia ju pre istotu odklonila a ochranku pridelili aj jej dcére Eve.

Úrad vlády sa k prípadu nevyjadril. „Nemôžem to nijako ovplyvniť, mám ho pridelené,“ odkázala len premiérka Radičová.

9 debata chyba