Gašparovič dovolí vilu predať, len ak sa nájdu peniaze na Rusovce

Prezident Ivan Gašparovič nikdy nebude súhlasiť s predajom prezidentskej vily na Slavíne s tým, aby peniaze šli do rozpočtu, "kde sa rozhajdákajú." S predajom by súhlasil len v tom prípade, ak by sa peniaze z predaja vily na Slavíne dali do depozitu na obnovu kaštieľa v Rusovciach.

15.11.2010 15:33
Rusovce, zámok Foto:
Zámok v Rusovciach.
debata (14)

„Tu ide o reprezentáciu Slovenska a nie o predstavy pána ministra financií. Nech hľadá peniaze inde a má ich dosť,“ odkázal prezident ministrovi počas návštevy v Poprade.

Nepodporuje ani riešenie, ktoré by znamenalo predaj vily na Slavíne a prezident by získal vilu na Mudroňovej ulici v Bratislave. „Ja ju nepotrebujem. Tam je druhá možnosť. Predať aj túto vilu na Mudroňovej, predať aj rezidenciu, peniaze dať dokopy a začať s Rusovcami. Okamžite to podpíšem,“ povedal prezident.

Gašparovič odmieta názory, že takéto riešenie navrhuje preto, že chce bývať v Rusovciach. „Kým ja budem vo funkcii prezidenta, tak Rusovce nebudú dokončené. Takže nie je to pre mňa,“ povedal prezident. Zdôraznil, že nechce byť tým, kto by blokoval schválenie štátneho rozpočtu pre vilu na Slavíne. „Prečo by som mal robiť problém a vracať rozpočet. Musel by byť naozaj zlý,“ dodal Gašparovič.

14 debata chyba