Aj štát by mal platiť za výkon

Štát by mal sprehľadniť odmeňovanie manažérov štátnych podnikov, firiem s účasťou štátu aj svojich organizácií. Platy manažérov treba nadviazať priamo na výkon tak ako v súkromnej sfére, hovorí ekonóm Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied Pavol Kárász. Poradca bývalého premiéra Moravčíka a konzultant ostatných vlád dodáva, že premiér a ministri by rozhodne nemali zarábať menej ako štátni manažéri.

10.01.2011 17:09
parlament, NRSR Foto:
Parlament bude na januárovej schôdzi rozhodovať o plate budúceho riaditeľa RTVS.
debata (26)

Diskusiu o platoch manažérov vo vrcholových pozíciách v štátnom sektore rozvírila otázka výšky platu pre šéfa Rozhlasu a televízie Slovenska. Dajú sa porovnávať platy najvyšších štátnych úradov alebo štátnych monopolov či odmena pre riaditeľa verejnoprávneho média a národného múzea?
Pri platoch vrcholových manažérov v súkromnej sfére žiadna hranica nie je, určujú ich vlastníci a dozorná rada. Vo verejnej správe, teda v štátnych podnikoch, alebo v podnikoch s účasťou štátu, by mali byť všeobecne záväzné predpisy, kde by sa stanovili hranice a pomer medzi jednotlivými funkciami. Je to dané jednak historickým vývojom a tým, na čom je vládna garnitúra schopná sa dohodnúť. Môže sa ale stať, že napríklad v takých štátnych podnikoch, ako sú Železnice, ak sa platy zle odhadnú v porovnaní s neštátnymi firmami, že sa nepodarí nájsť adekvátnych manažérov. Na Slovensku je však skôr zvykom, že sa tieto funkcie obsadzujú politickým rozhodnutím.

Na akej úrovni by teda mal byť plat šéfa RTS?
Muselo by sa to porovnať s platom v podobných inštitúciách. Keďže na Slovensku sú iba v súkromnom vlastníctve, dá sa to porovnať k nim, alebo k nejakému úzu – napríklad sa určí porovnanie k platu poslanca alebo ministra. Celkom iste by plat v takejto inštitúcii nemal prekročiť plat ministra alebo premiéra, pretože tí majú neporovnateľne väčšiu zodpovednosť. Kde je tu potom logika?

Minister zarába okolo 3-tisíc eur, šéf Sociálnej poisťovne má 4 300 eur. Takže ministri z toho vychádzajú najhoršie.
Áno. Plat šéfa Sociálnej poisťovne by zas treba porovnávať s platmi šéfov iných poisťovní na Slovensku alebo banky. Lenže v nich je plat závislý od výkonu – keď nepodáva taký výkon, aký má, dozorná rada mu neodsúhlasí sľúbené peniaze. Takže to sú iné pravidlá odmeňovania a vyhodnocovania kvality práce. Preto hovorím, že platy boli generované historickým a politickým vývojom a formovaním trhového hospodárstva na Slovensku. Myslím si, že by sa v tom mal urobiť poriadok a manažéri takýchto inštitúcií by sa mali vyberať rovnako ako do komerčných organizácií. Možno, že by mali byť aj rovnako ohodnotení, museli by však podávať výkony – keby organizácia nefungovala, plácu by nedostali, alebo by boli prepustení. Zo by sa však tieto posty museli odpolitizovať a súčasné Slovensko má od toho zatiaľ ešte veľmi ďaleko.

26 debata chyba