Na Radičovej podnet odvolali tajomníka Legislatívnej rady vlády

Na podnet premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ) bol v piatok 14. januára z funkcie tajomníka Legislatívnej rady vlády odvolaný Štefan Grman.

17.01.2011 17:50
radičová, sulík Foto:
Premiérka Iveta Radičová a predseda parlamentu Richard Sulík.
debata (51)

Podľa hovorcu premiérky Rada Baťa sa tak stalo pre sťažnosť predsedu parlamentu Richarda Sulíka (SaS), ktorý Radičovej oznámil, že Grman sprostredkoval stretnutie vedúceho kancelárie Národnej rady (NR) SR Michala Nižňana s predstaviteľom istej telekomunikačnej firmy. Sulík v internetovej diskusii uviedol, že išlo o Štefana Kollarovitsa z firmy Kapsch, ktorý mal Nižňanovi ponúknuť služby spoločnosti Kapsch pre NR SR a zároveň ho na trovy firmy pozvať na víkendový pobyt do Rakúska prezrieť si technológie firmy.

„Samotné stretnutie, jeho sprostredkovanie, ako aj skutočnosti, ktoré na stretnutí odzneli, Grman priznal,“ uviedol hovorca premiérky Rado Baťo s dodatkom, že Grman nebol prepustený a v súčasnosti pracuje ako radový referent. Baťo spresnil, že Grman je formálne podriadený šéfovi Úradu vlády SR Viktorovi Nižňanskému, ktorý žiadosti premiérky o odvolanie vyhovel.

51 debata chyba