Koalícia ma opäť podviedla a Sulík sa pokakal z Bugára, tvrdí Matovič

Igor Matovič tvrdí, že ho koaliční partneri podviedli, povedal to na margo vylúčenia z poslaneckého klubu SaS. "V stredu sme sa dohodli na riešení, že budem hlasovať so Smerom a že ďalší traja Obyčajní ľudia sa zdržia. Napriek tomu ma z SaS vylúčili. Aspoň viem, čo znamená slovo sloboda v názve SaS," povedal Matovič.

10.02.2011 16:00
Igor Matovič Foto:
Už nezávislý poslanec Igor Matovič.
debata (160)

Podľa neho má na svedomí jeho vylúčenie Bugár, ktorý je vraj vierolomnejší ako Mikuláš Dzurinda (takto kedysi označil expremiéra Pavol Hrušovský – pozn. red. (nie Bugár, ako sme pôvodne uviedli)). „A Richard sa z neho pokakal,“ dodal Matovič, ktorý si myslí, že ho oklamali úmyselne.

Líder Obyčajných ľudí pripomenul, že podvod na jeho poslancoch sa nestal prvýkrát. „Rovnako sa naši partneri zachovali v lete, keď nám sľúbili doplnenie vládneho programu o naše body a na druhý deň premiérka Radičová povedala, že to nie je možné. Preto si myslím, že ani náš záväzok, že sa v prípade dobrovoľného odchodu z klubu SaS vzdáme mandátu, už neplatí,“ uviedol. Dodal však, že na svojich troch poslaneckých kolegov nevyvíja žiadny tlak. „Je to ich slobodné rozhodnutie,“ uviedol.

Myslíte si, že novela o občianstve rozbije koalíciu?

Matovič tiež netajil, že už dostal ponuku na vstup do inej koaličnej strany. „Ale bolo to skôr žartom. Povedali mi (KDH), že jedného sme sa zbavili, ďalší by sa nám zišiel,“ tvrdil. Na margo hlasovania so Smerom ďalšieho koaličného poslanca Radoslava Procházku z KDH uviedol, že „teraz sa uvidí, ktorá strana je slobodnejšia, či SaS, alebo KDH. Veľmi by ma kresťanskí demokrati sklamali, ak by ho vylúčili,“ podotkol.

Podľa Matoviča sa môže zdať, že koalícia ho odhodila ako vyvrheľa, ale musí si uvedomiť, že predčasné voľby nie sú riešením, iba ak pre Roberta Fica a Jána Slotu. Do klubu SaS sa už vrátiť nechce, aj keby takú ponuku dostal, pretože pri vylučovaní mu nedali možnosť brániť sa.

Na otázku, či plánuje založiť svoju politickú stranu odpovedal, „uvidíme“.

160 debata chyba