Mesežnikov: Mečiar nemá čo ponúknuť, reštart HZDS je nemožný

Reštart HZDS v súčasnej podobe nie je podľa politológa Grigorija Mesežnikova možný. Tohtoročný reštart HZDS ohlasoval vlani na jeseň predseda strany Vladimír Mečiar. "HZDS stratilo zmysel svojej existencie. Na čele strany je človek, ktorý nemá čo ponúknuť," povedal politológ Grigorij Mesežnikov, podľa ktorého osobný fanklub Mečiara sa scvrkol na minimum. "Reštart HZDS je vylúčený," dodal.

26.02.2011 11:35
Mečiar, HZDS Foto:
Šéf HZDS Vladimír Mečiar
debata (133)

HZDS skončí podľa Mesežnikova so svojím lídrom. „Spoločnosť sa vyvíjala. Čoraz viac ľudí prišlo na podstatu problémov, ktorých príčinou bol Mečiar a HZDS,“ uviedol politológ s tým, že podstatnú časť voličov tejto strany prevzal Robert Fico, ktorý im ponúkol zrozumiteľnú alternatívu.

Mečiar podľa Mesežnikova stratil dynamiku, je vyprázdnený, strana stratila program a jej líder je opotrebovaný. HZDS nereagovala na impulzy zvonku, stále to bola strana Vladimíra Mečiara," upozornil. Jeho strana podľa Mesežnikova spôsobila integračné zlyhania. „HZDS do politiky priniesla viac zlého ako dobrého,“ myslí si politológ. Ocenil však, že strana vydržala 20 rokov, pokiaľ niektoré strany nevydržia ani jedno volebné obdobie. „Aj to je výkon,“ dodal.

Mečiar na jeseň tvrdil, že jeho strana vstáva z popola, na jar tohto roka ju vraj čaká reštart. „Vidím, ako z toho popola HZDS vstáva a naberá silu,“ povedal vtedy Mečiar . Mečiar bol presvedčený, že jeho strana ožije, príde do nej mnoho nových ľudí, ktorí si ju osvoja.

133 debata chyba