Lipšic: Odpočúvania sú legálne. Vaše hry nezaberú, odkázal Štefanovovi

Počas pôsobenia ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) vo funkcii šéfa rezortu boli a sú robené pravidelné kontroly odpočúvania. "A všetky odpočúvania Policajného zboru sú legálne, teda so súhlasom sudcu. To je pre mňa určujúce," uviedol Lipšic na brífingu v Banskej Bystrici.

17.03.2011 18:12
Daniel Lipšic Foto:
Minister vnútra Daniel Lipšic
debata (152)

Zvolal ho kvôli vyjadreniam poslanca Národnej rady SR Igora Štefanova (SNS), ktorý povedal, že s vedomím Lipšica je odpočúvaných 40 poslancov parlamentu, nielen opozičných, ale aj koaličných, pričom sa odvolal na dobre informované zdroje.

„Pokiaľ existuje akékoľvek podozrenie voči komukoľvek a preveruje sa zákonným spôsobom so súhlasom sudcu, ja to plne podporujem,“ povedal Lipšic. „Pred týždňom sme oznámili, že ideme stíhať konkrétnych ľudí pre nástenkový tender a jedným z podozrivých, kde sme dali podnet na zbavenie imunity, je Štefanov.“

Poslancovi a „jemu podobným“ Lipšic odkázal: „Tieto hry, tieto snahy odpútať pozornosť na mňa nezaberú. Polícia aj ministerstvo vnútra pôjde aj po veľkých kauzách. Pôjde aj po veľkých podvodoch, po veľkých spreneverách, po ľuďoch, ktorí si možno doposiaľ mysleli, že stoja nad zákonom, ako pán poslanec Štefanov. Môj odkaz znie: časy sa zmenili. Nech si pán poslanec Štefanov a jemu podobní zvykajú. Polícia má rozviazané ruky.“

Lipšic tiež poslal posolstvo „obyčajným slušným ľuďom“, a to také, že nenechá zastrašiť ani vyšetrovateľov, ani policajtov či odpútať pozornosť vplyvom „takýchto rôznych klebiet a vyhlásení“. Bude sa naďalej venovať tomu, čo na Slovensku ľuďom najviac prekáža. A teda, aby začala konečne vládnuť nejaká elementárna spravodlivosť. „Aby každý, akokoľvek vplyvný, akokoľvek bohatý, pokiaľ poruší zákon, niesol zodpovednosť. Aby ani politické kontakty, ani peniaze nikomu neumožnili stáť nad zákonom,“ dodal Lipšic.

152 debata chyba