Z TA3 náhle odišlo vedenie spravodajstva

V spravodajskej televízii TA3 pokračujú zmeny, avizované po príchode nového riaditeľa Michala Gučíka. Z televízie v stredu náhle odišiel šéfredaktor TA3 a riaditeľ spravodajstva Richard Dírer aj jeho zástupkyňa Nora Gubková.

30.03.2011 22:00 , aktualizované: 31.03.2011 07:07
Gučík, TA3 Foto:
Nový riaditeľ televízie TA3 Michal Gučík.
debata (56)

Udalosti mali podľa neoficiálnych informácii rýchly spád, keď Dírer podal výpoveď. Následne mala dostať výpoveď jeho zástupkyňa, ktorú malo nové vedenie len nedávno povýšiť na riaditeľku programu. Sama Gubková sa však považovala iba za zástupkyňu Dírera.

K odchodu z TA3 sa ani jeden z dvojice nechcel vyjadriť. „Nechceme k tomu čokoľvek hovoriť. Načo,“ uviedla Gubková. Výkonný riaditeľ TA3 Igor Čekirda dôvody ich odchodu tiež nekomentoval. Dodal len, že „sú všeobecne veľké zmeny v TA3“. Prisľúbil, že televízia uvedie dôvody hneď po večernej porade najvyššieho vedenia.

Po tom, čo Gučík prestaval štúdiá a zmenil vizuál TA3, ohlásil pred pracovníkmi ďalšie významné zmeny. Mnohí si ich vykladali ako výmeny osôb, čo môže potvrdzovať aj odchod dvoch dlhoročných televíznych novinárov z čela spravodajstva.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba