Podľa Štefanova mali odpočúvať aj ministra. Most už hľadá dôkazy

Poslanec Igor Štefanov (SNS) tvrdí, že odpočúvať nemali len poslancov parlamentu, ale aj jeho najvyšších predstaviteľov, dokonca aj ministra. Uviedol to pre televíziu TA3.

06.04.2011 10:58
Telefón, mobil, telefonovanie Foto:
Ilustračné foto
debata (19)

Štefanov pred časom zverejnil, že s vedomím ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) majú byť údajne odpočúvaní niektorí zákonodarcovia a novinári.

„Som zvedavý, ako bude vysvetľovať to, že vie o odpočúvaní jeho kolegu – ministra v súvislosti s jeho cestami do Švajčiarska,“ povedal televízii Štefanov, ktorý nechcel konkretizovať, ktorého ministra má na mysli.

Televízii sa podarilo zistiť, že by malo ísť o ministra životného prostredia Józsefa Nagya zo strany Most-Híd.

Rozsah vypočúvaní podľa Štefanova začína presahovať „hranicu normálnosti“. Poslanec nevylúčil podanie trestného oznámenia.

Minister Lipšic už oznámil, že za výrok Štefanova, že poslanci sú odpočúvaní na základe jeho súhlasu, pripravuje občiansku žalobu. „Ani pán Štefanov, aj keď je dôvodne podozrivý z trestného činu, si nemôže dovoliť povedať čokoľvek,“ uviedol Lipšic.

Most-Híd sa snaží získať dôkazy

Strana Most-Híd nemá zatiaľ žiadne dôkazy o údajnom odpočúvaní jej ministra životného prostredia Józsefa Nagya. Snaží sa ich však získať. Povedal to predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Tvrdí, že keby dôkazy mal, konal by.

Spôsoby, akými sa snaží dôkazy získať, nie sú podľa Bugára nelegálne. „Ten, ktorý môže dôkazy získať, môže tak urobiť legálnym spôsobom. Otázne je, ako sa dostanú von,“ doplnil. Bugár nechce bližšie o spôsoboch hovoriť. Poslanec Národnej rady SR za Most-Híd Gábor Gál dúfa, že informácie o Nagyovom odpočúvaní nie sú pravdivé.

Suvísí to s voľbou Generálneho prokurátora?

Informácie poslanca Igora Štefanova (SNS) o odpočúvaní poslancov a vládnych predstaviteľov označil šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic (KDH) za absurdné. „Rozprávky pána Štefanova mám celkom rád, tá najobľúbenejšia je o transparentnej nástenke,“ podotkol dnes pred začatím výjazdového rokovania vlády minister.

Lipšic zároveň zdôraznil, že Štefanov zatiaľ neponúkol ani jeden dôkaz o svojich tvrdeniach, ktoré bude musieť vysvetľovať aj na súde. „Myslím si, že rozohráva niekoho iného hry, ktoré súvisia s voľbou generálneho prokurátora, ale nie v minulosti, ale v budúcnosti,“ dodal s tým, že Štefanova niekto využíva, pretože Generálna prokurátora (GP) má riešiť návrh na zbavenie imunity.

19 debata chyba