Budovu predtým vlastnili Španieli

Budova bývalého košického Elektromontu na Rozvojovej ulici v Košiciach mala niekoľko majiteľov. Po krachu Elektromontu sa po niekoľkých rokoch dostala do vlastníctva akciovky Corvinus, ktorá bola dcérskou firmou nebankovky Sporoinvest. Tá sa dostala do konkurzu v roku 2004. Správca konkurznej podstaty Ján Pirč preto hľadal nového majiteľa.

14.04.2011 12:00
Elektromont, Nitra Invest, Košice Foto:
V niektorých častiach podnikateľského centra v budove bývalého Elektromontu na Rozvojovej ulici v Košiciach sa ešte stále pracuje na dokončení.
debata (1)

Budovu ešte v Sporoinveste ocenili na 20 – 40 miliónov korún. Zaujímavosťou je, že bývalé sídlo Elektromontu má mať v podzemí veľký kryt CO.

Budovu nakoniec kúpila španielska firma Jobelsa, ktorá vyrába čalúnenia a poťahy pre automobilový priemysel. V Košiciach zamestnáva niekoľko sto ľudí. Od roku 2008 má firma novú výrobnú halu tiež na Rozvojovej ulici a budova Elektromontu išla na predaj. Podľa finančného riaditeľa slovenskej pobočky firmy Jobelsa Leonarda Labaniča netreba za jej predajom hľadať nič nezvyčajné a išlo o klasický predaj budovy záujemcovi, ktorý prišiel s dobrou ponukou. Pôvodne sa o bývalý Elektromont zaujímala pred pár mesiacmi aj firma Siemens, no z predaja nakoniec zišlo.

Za koľko Nitra Invest kúpila budovu, nepovedal s tým, že ide o obchodnú záležitosť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba