Brocka: Mikulčík by mal odstúpiť

Podpredseda KDH Július Brocka hovorí, že obchod štátu s Nitra Investom bol netransparentný.

17.04.2011 15:23
debata (2)

Čo si myslíte o tom, že cyperská spoločnosť odstupuje z Nitra Investu a predáva späť svoj podiel?
Je to znakom toho, že nechce vyjsť s farbou von. Asi nemá čisté svedomie.

Politici SDKÚ hovoria, že pri zmluve s firmou Nitra Invest sa ušetrí ročne 700-tisíc eur. Šéf Smeru žiada odvolať v kauze ministra financií Ivana Mikloša a keď to premiérka neurobí, navrhuje odvolať ju. Kde by mala byť podľa vás hranica vyvodenia personálnych dôsledkov v tejto kauze?
Veľkosť tej kauzy je na úrovni generálneho riaditeľa Daňového riaditeľstva. To nie je kauza, ako boli kauzy za Fica. Pri tejto kauze štát neprerobil. Pri Ficových kauzách veľa prerobil. Vtedy štát predával veľmi lacno a nakupoval veľmi draho. To znamená, že Ficova vláda a jej nominanti boli veľmi nákladní. Tu štát teraz ušetril, ale problém je, že obchodoval s nejasnými štruktúrami a nebol to transparentný obchod. Tu nie je najdôležitejšie a jediné kritérium, že štát na tom ušetril. Takto by sme mohli pripustiť, že štát by mohol obchodovať aj s mafiánmi. Ušetril by veľmi veľa s tými, ktorí by chceli legalizovať svoje čierne príjmy. To je neprípustné.

Je dôvod odvolávať premiérku, ak neodíde Ivan Mikloš?
Táto kauza slúži na to, aby sme si pripomenuli naše sľuby a zariadili sa podľa nich. Samozrejme, Fico to nafukuje a chce odvolávať premiérku. Je to absolútny nezmysel, ale myslím si, že vyvodiť zodpovednosť na úrovni generálneho riaditeľa Daňového riaditeľstva je primerané.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba