Belousovová zakladá novú stranu

Bývalá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová zakladá vlastnú stranu. Pridať by sa k nej mali aj bývalí členovia vedenia SNS Rudolf Pučík a Jozef Ďuračka.

27.04.2011 19:35
Anna Belousovová Foto:
Anna Belousovová zakladá novú stranu.
debata (49)

Belousovová sa postavila šéfovi SNS Jánovi Slotovi pre nespokojnosť s jeho politikou v boji o predsednícku stoličku. Na septembrovom sneme však neuspela a stala sa nezávislou poslankyňou.

„To rozhodnutie pomaly dozrievalo, až dozrelo,“ uviedla pre televíziu TA3 Belousovová na margo založenia vlastnej strany. Malo by ísť o konzervatívnu, nie nacionalistickú stranu. Vo februári tohto roka Jozef Ďuračka pre TA3 povedal, že by bývalej podpredsedníčke SNS na štart nového subjektu prispel sumou 33-tisíc eur. „Určite sú ľudia, ktorí sa pridajú, ktorí sú už teraz rozhodnutí,“ konštatovala Belousovová.

Slotovci sa k celej veci nevyjadrujú. Predseda SNS Ján Slota a Belousovová sa názorovo nerozišli prvý raz. V minulosti sa rovnako rozdelili, no pred parlamentnými voľbami boli opäť spolu. Podľa Belousovovej sa však táto situácia viac nezopakuje.

SNS však môže mať problém so svojím poslaneckým klubom. Podľa informácií TA3 z neho plánujú vystúpiť Belousovová aj Pučík na májovej parlamentnej schôdzi. Znamenalo by to, že Slotovi zostane sedem poslancov.

49 debata chyba