Rafaj sa neobáva zániku klubu SNS

Nie je možné, aby klub politickej strany v parlamente, ktorý vznikol na začiatku volebného obdobia a na základe výsledkov volieb, zanikol tým, že z neho odídu jeden alebo dvaja poslanci a kvórum sa zníži pod osem. Povedal to v diskusnej relácii STV O 5 minút 12 predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj s tým, že to uvádza ich právna analýza.

29.05.2011 14:06
Rafael Rafaj Foto:
Predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj
debata (1)

Právnu analýzu SNS si podľa Rafaja osvojil aj predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Radoslav Procházka (KDH).

Anna Belousovová a Rudolf Pučík, nezávislí poslanci a bývalí členovia SNS, oznámili tento týždeň založenie novej politickej strany Národ a Spravodlivosť. Predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) mal do konca týždňa oznámiť svoje rozhodnutie o existencii klubu SNS.

„Mám taký pocit, ale nechcem predbiehať, že s podobnou právnou analýzou príde zrejme aj predseda parlamentu,“ povedal Rafaj, ktorý sa neobáva zániku klubu opozičnej SNS. Dodal, že by to bola právna anomália.

Ďalší hosť v relácii, koaličný poslanec Ondrej Dostál (Most-Híd) a podpredseda OKS sa tiež priklonil k názoru, že by klub SNS nemal zaniknúť tým, že počet jeho členov klesol pod osem. Podľa neho by bolo treba jasne definovať, pri akom počte členov parlamentný klub zaniká. Osobne by bol však rád, keby SNS nepôsobila v parlamente.

1 debata chyba