Sulík: Naše kauzy škody nenarobili, ale tie Ficove nás stáli miliardy

Komunikácia tejto koalície je slabá. Oveľa slabšia, ako skutky, povedal niekoľkokrát v online diskusii predseda parlamentu Richard Sulík. "Snáď to dokážeme napraviť," povedal.

03.06.2011 09:50
Richard Sulík Foto:
Predseda Národnej rady Richard Sulík.
debata (58)

Podľa Sulíka vládnutie SaS nesprevádzajú žiadne kauzy. „SaS nebola doteraz ani raz v podozrení z klientelizmu. Kauzy ako daňový úrad v Košiciach alebo miliónové zákazky bez výberového konania sa nás definitívne netýkajú,“ odpovedal Sulík. „Keď sa na naše "kauzy“ pozriete bližšie, zistíte, že to všetko sú len drobnosti. A netýkajú sa nášho vládnutia. Žiadna z našich káuz nespôsobila štátu škody, zato Ficove kauzy nás stáli miliardy," dodal.

Sulík v diskusii s čitateľmi Pravda.sk tiež obvinil vysokých predstaviteľov EÚ, že v prípade dlhovej krízy a pôžičiek klamú. „Predstavitelia EÚ jednoducho klamú. Situácia je zlá a riešenia, ktoré navrhujú, sú ešte horšie. SaS sa od samého začiatku postavila proti pôžičke Grécku a tiež nepodporíme ani navýšenie existujúceho eurovalu ani vstup do eurovalu 2,“ uviedol.

Líder SaS tiež povedal, že liberálne témy naďalej zostávajú agendou strany. „Žiaľ, dekriminalizácia marihuany a registrované partnerstvá stroskotali na KDH,“ tvrdil. Na margo odvodového bonusu uviedol, že „tento rok na jeseň by sa mala schváliť reforma odvodov, ktorá je technický predpoklad pre zavedenie odvodového bonusu. V tejto oblasti postupujeme podľa plánu,“ dodal.

58 debata chyba