Fico: Slovensko nemá otca ani mater

Slovenská republika podľa predsedu strany Smer Roberta Fica nemá otca ani mater. "Na čele vlády stojí neschopná premiérka, na čele NR SR neschopný predseda," zdôraznil Fico. Podľa neho šéf parlamentu Richard Sulík opakovane zlyhal ako druhý najvyšší ústavný činiteľ.

17.06.2011 17:32
Fico Foto:
Predseda Smeru Robert Fico v parlamente počas schôdze k voľbe generálneho prokurátora.
debata (12)

Smer opraví po vstupe do vlády podľa Fica všetky nedemokratické rozhodnutia súčasnej koalície. Ako vyhlásil pred novinármi, táto vládna koalícia je nedemokratická. Za jej nedemokratickými tendenciami je podľa neho snaha ovládnuť Generálnu prokuratúru a dosadiť na tento post čistého politického nominanta, ktorý bude slúžiť jej záujmom.

Piatková schôdza podľa Fica nemala byť, je to údajne výsmech Ústavného súdu. Piatok označil za čierny deň NR SR, ktorý „sa dá porovnať s nocou dlhých nožov z tretieho na štvrtého novembra v roku 1994“.

Zároveň protestuje proti tomu, ako koalícia zalepila ústa opozícii. Fico uviedol, že komunikoval s koaličným kandidátom Jozefom Čentéšom na post generálneho prokurátora a ten pri tejto komunikácii dokázal, že je čisto stranícky káder.

Fico sa obáva, že jemu alebo niekomu vybuchne pred dverami pol kila dynamitu, tak ako sa to stalo v 90. rokoch predsedovi HZDS Vladimírovi Mečiarovi.

Voľbou Čentéša prejavila koalícia podľa Dzurindu jednotu

Predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda víta zvolenie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Poslanci za SDKÚ podľa neho v piatkovom aj predchádzajúcich kolách pristúpili k tajnej voľbe prokurátora s pocitom zodpovednosti za pokračovanie reforiem vlády Ivety Radičovej.

„S potešením konštatujem, že kandidáta podporili všetci poslanci vládnej koalície a prejavili tak jej jednotu,“ uviedol Dzurinda. Je presvedčený, že Čentéš je zárukou pozitívnych zmien v prokuratúre, posilnenia vymožiteľnosti práva a zvýšenia právnej istoty občanov.

12 debata chyba