Daňové riaditeľstvo vyhlásilo novú súťaž na prenájom v Košiciach

Daňové riaditeľstvo (DR) SR sa opäť pokúša nájsť vhodný prenájom pre daňové úrady v Košiciach. Predchádzajúcu súťaž zrušil jeho šéf Igor Krnáč v polovici júna, pričom avizoval skoré vypísanie nového tendra.

04.07.2011 16:01
Daňový úrad Foto:
Pohľad na novozazmluvnené sídlo - budova bývalej výrobnej haly Elektromontu na periférii Košíc. Ide o prenájom budovy pre Daňový úrad v Košiciach, za ktorý má Daňové riaditeľstvo SR zaplatiť Ščurkovej firme Nitra Invest za päť rokov zhruba 6,6 mil. eur.
debata

Daňové riaditeľstvo zverejnilo výzvu na predloženie ponúk v pondelok. „DR SR vyzýva osoby (právnické a fyzické), ktoré sú vlastníkmi nehnuteľného majetku vhodného na dlhodobý prenájom pre daňové orgány v meste Košice, aby v lehote do 15. júla 2011 do 9. hodiny písomnou formou predložili svoje ponuky,“ informovala Zuzana Bukovinská z kancelárie generálneho riaditeľa DR SR.

Prvú výzvu na predloženie ponúk zverejnilo riaditeľstvo na svojom portáli 14. apríla a hodnotiaca komisia k dvom ponukám od CTR business center III a Nitra Invest, ktoré postúpili do finále súťaže, zasadla 13. júna.

„Po oboznámení sa s odporúčaniami komisie menovanej za účelom vyhodnotenia ponúk na prenájom nehnuteľností pre sídlo daňových orgánov v Košiciach som sa rozhodol toto výberové konanie zrušiť. Urobil som tak pre nemožnosť objektívne vyhodnotiť všetky kvantitatívne a kvalitatívne parametre z predložených a doplnených údajov jednotlivých ponúk, najmä však z pohľadu vyhodnotenia ich celkového ekonomického dopadu na rozpočet verejnej správy SR,“ rozhodol Krnáč po preštudovaní záverov komisie.

debata chyba