KDH za svojimi návrhmi nestojí

Vládna koalícia chce spružniť Zákonník práce. Návrh ministra práce Jozefa Mihála menila vláda, teraz sa doňho pustilli poslanci. Množstvo pozmeňujúcich návrhov "vlastných" poslancov robí koalícii vrásky. Ani samotné strany sa nestotožňujú s návrhmi svojich členov, potvrdzuje predseda klubu KDH Pavol Hrušovský.

11.07.2011 18:31
Pavol Hrušovský Foto:
Pavol Hrušovský
debata (6)

Podporí KDH návrh vašej poslankyne Moniky Gibalovej, aby bol nárok na starobný dôchodok dôvodom na výpoveď?
Diskutujeme o tom, nie sme všetci v zhode, ale väčšina poslaneckého klubu tento návrh podporuje. Aj ja ho podporujem.

Igor Matovič dal štyri podmienky pre podporu novely. Okrem Gibalovej návrhu je to aj jeho pripomienka, aby gastrolístky neboli povinné.
Názor v klube nie je jednotný. Očakávam, že po skončení rozpravy bude ešte spoločné rokovanie poslaneckých klubov aj strán vládnej koalície a tam dohodneme definitívne postoje. Budem počúvať dôvody, ktoré vedú k alternatívnym možnostiam. Obávam sa však, že ak dáme niekoľko možností zamestnávateľovi, že to môže vyvolať istý zmätok, nedorozumenie. V tejto chvíli mám viacej záujem vyhovieť zamestnancom.

Ďalší váš poslanec Július Brocka nemá istú podporu pre zákaz predaja v obchodoch cez sviatky.
Súvisí to so starostlivosťou o rodinu, aby bola aspoň jeden deň v týždni spolu. Potrebujeme ale posúdiť všetky pozmeňovacie návrhy, preto sme k tomuto nezaujali definitívne stanovisko.

Znamená to, že v tom Brocku necháte samého?
Nie, nenecháme, podporujeme ho. Ale v tejto chvíli je cieľom KDH a vládnej kolaície zmeniť terajšie znenie Zákonníka práce.

6 debata chyba