Matovič bude na prokuratúre vypovedať o korupcii v politike

Nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič bude o svojich podozreniach z korupčného správania politikov vypovedať na Generálnej prokuratúre (GP) SR.

22.07.2011 12:16
Igor Matovič Foto:
Nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič
debata (2)

Potvrdil to námestník GP SR Dobroslav Trnka, ktorý vychádzal z Matovičových vyjadrení v rozhovore pre denník SME a na jeho tlačovej konferencii.

„Rozhodol som sa túto vec zaradiť do trestného odboru, ktorý teraz riadi pán doktor Čentéš. Dnes dostane odo mňa pokyn k dopočutiu pána Matoviča, aby nám v rámci predprípravného konania povedal, čo tým chcel básnik povedať,“ uviedol Trnka. Ak budú skutočnosti z Matovičovho výsluchu kvalifikované ako korupčné správanie, vec sa podľa Trnku posunie špeciálnej prokuratúre, ak to bude iný trestný čin, tak na príslušnú prokuratúru.

Matovič obviňoval v rozhovore pre denník koaličných kolegov z korupcie. O bratí úplatkov SDKÚ, KDH a Mosta-Híd mal hovoriť minister obrany Ľubomír Galko (SaS). Ten to komentovať nechcel. „Stále nechcem uveriť, že žijem v koalícii, kde strany majú svojich vyberačov, sú v nich financmajstri, ktorí spravujú čierne fondy,“ citoval denník Matoviča.

Poslanec poukázal aj na šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského, o ktorom tvrdí, že mu poradil, aby pre stravné lístky vydieral koalíciu pri hlasovaní o Zákonníku práce. „Hrušovský mi sám hovorí, v tejto koalícii nič nedosiahneš, ak nebudeš vydierať,“ povedal Matovič v rozhovore.

2 debata chyba