Fruni je na slobode

Bývalého majiteľa nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho v stredu (27.7.) prepustili z väzenia. Podľa informácii televízie TA3 mu mal Okresný súd (OS) v Trenčíne odpustiť viac ako dva roky trestu.

28.07.2011 23:34
Vladimír Fruni Foto: ,
Špeciálny súd odsúdil Vladimíra Fruniho na 11,5 roka väzenia.
debata (24)

O treste 11,5 roka odňatia slobody pre Fruniho v januári 2007 rozhodol Špeciálny súd v Pezinku. V máji 2007 tento rozsudok potvrdil aj Najvyšší súd (NS) SR. Zároveň tak potvrdil jeho vinu z trestných činov podvodu formou spolupáchateľstva a porušenia pravidiel v hospodárskom styku, ktorých sa mali dopustiť v súvislosti s krachom nebankových finančných inštitúcií.

Okresný súd v Trenčíne vyhovel žiadosti Fruniho o podmienečné prepustenie na slobodu aj v januári 2010. Krajský súd však toto rozhodnutie neskôr zrušil. Šéf nebankových subjektov o podmienečné prepustenie žiadal ešte dvakrát. Súdy však tejto žiadosti vtedy nevyhoveli.

Horizont Slovakia a BMG Invest stihli od obyvateľov v priebehu piatich rokov vyzbierať viac ako 2 miliardy eur a uzavreli 856 tisíc zmlúv. Vyše 1,75 miliárd použili na spätné vyplatenie vkladov a úrokov. Poškodených ostalo priblížne 170 tisíc ľudí.

24 debata chyba