Ľavicoví extrémisti sa na internete vyhrážajú smrťou premiérke

Na internete sa objavila výzva ľavicových extrémistov, ktorí schvaľujú všetky prejavy triedneho násilia v 50-tych rokoch minulého storočia. Extrémisti zároveň označili politikov OKS za predstaviteľov zločinnej buržoáznej propagandy a dúfajú, že ich postihnú rovnaké osudy ako obete bývalého režimu.

29.07.2011 19:51
Iveta Radičová Foto:
Premiérka Iveta Radičová
debata (95)

Vo videu s ruskou piesňou sa navyše vyhrážajú smrťou premiérke Ivete Radičovej a viacerým politikom a podnikateľom. Informoval o tom Rádiožurnál Slovenského rozhlasu.

Vznik stránky, ktorá podporuje triedne násilie a považuje ho za nevyhnutné na udržanie diktatúry proletariátu, zrejme súvisí s nedávnou diskusiou v parlamente, keď poslanci za OKS presadili v novele trestného zákona klauzulu o tzv. jáchymovskej lži, teda to, že za popieranie zločinov komunizmu a fašizmu bude od septembra hroziť väzenie.

Poslanec za OKS Ondrej Dostál sa zatiaľ prípadného útoku neobáva. Výroky považuje za slovné výstrelky a nemá v pláne ani požiadať o policajnú ochranu. „Oni tam spomínajú, že po tom, čo tu znovu vyrastie nová diktatúra proletariátu, očakávajú, že vedúci ideológovia a predstavitelia buržoáznej propagandy budú postihnutí proletárskymi súdmi, ľudovými súdmi, tak verím, že takáto situácia už nikdy nenastane,“ zareagoval pre SRo.

Podľa exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo Smeru, ktorého tvár sa vo videu objavila, toto sú veci, ktoré sa vždy musia monitorovať, aby sloboda prejavu neprekročila hranicu slobody iných ľudí. „Pokiaľ sa to monitoruje, je to v poriadku,“ myslí si. Polícia tvrdí, že extrémistov monitoruje a v prípade potreby okamžite zasiahne.

95 debata chyba