Na Slovensku vznikne ďalšia súkromná vysoká škola, už dvanásta

Na Slovensku pribudne ďalšia súkromná vysoká škola. Vláda odobrila udelenie štátneho súhlasu na pôsobenie súkromnej vysokej školy s názvom Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave (AMB). Počet súkromných vysokých škôl na Slovensku tak stúpne na dvanásť. Študenti tu budú môcť získať bakalársky titul v dvoch odboroch, mediálna komunikácia a marketingová komunikácia.

10.08.2011 15:01
študent, študenti, škola, univerzita, diploma,... Foto:
Ilustračné foto
debata (5)

Zástupcovia školy požiadali o súhlas ešte v októbri 2010. Predchád­zajúce vedenie ministerstva školstva sa rozhodlo, že návrh na udelenie súhlasu vláde nepredloží. Žiadateľ sa preto obrátil na Najvyšší súd SR a podľa jeho rozsudku má ministerstvo spomínaný návrh predložiť. Rezort pod súčasným vedením navrhol vláde súhlas udeliť rovnako ako Akreditačná komisia.

Zámerom AMB je príprava študentov v bakalárskom a neskôr v magisterskom študijnom programe mediálna komunikácia. Tí by sa po jeho absolvovaní mali vedieť bez problémov zapojiť do práce menších i väčších redakcií v printových i elektronických médiách. Absolventi bakalárskeho študijného programu marketingová komunikácia budú podľa ministerstva schopní získané teoretické a praktické poznatky tvorivo aplikovať v komerčnej oblasti, ale aj vo sfére tretieho sektora.

Akadémia má cieľ kopírovať potreby aktuálnej praxe, preto plánuje spolupracovať s vydavateľmi a vysielateľmi. Zázemie má vysoká škola v Slovenskom syndikáte novinárov, ktorý je jedným z jej zakladateľov. Sídlo školy je v Dome novinárov. AMB plánuje rozvinúť výskumnú, publikačnú a vydavateľskú činnosť v spolupráci so syndikátom, pre jeho potreby a poskytovať aj ďalšie odborné vzdelávanie pre záujemcov z praxe.

5 debata chyba