Radičová: Areál pre biatlonistov sa zo štátnych pre korupciu stavať nebude

Prestavba a rekonštrukcia Národného športového areálu v Osrblí, kde sa v roku 2012 uskutočnia Majstrovstvá Európy v biatlone, sa nebude financovať zo štátnych prostriedkov. Pôvodne malo ísť na tento účel 1,6 milióna eur. Ako informovala premiérka Iveta Radičová, dôvodom je korupcia.

10.08.2011 16:31
debata (7)

„Okamžite sa našli osoby, ktoré sa začali tváriť, že im patrí desať percent tejto sumy. Vyberačov desiatok zachytíme hneď v zárodku,“ zdôraznila.

Podľa ministra vnútra Daniela Lipšica v súvislosti s prípadom padlo pre nepriamu korupciu obvinenie voči trom osobám. Polícia ich zadržala koncom júla pri preberaní úplatku 30.000 eur. Jedna osoba, sprostredkovateľ, je stíhaná väzobne. Šéf rezortu odhaduje, že prípad by sa mohol vyriešiť do konca roku. „Bolo by predčasné hovoriť o konkrétnostiach vyšetrovania,“ doplnil. Nevylúčil však, že okruh obvinených sa môže ešte rozšíriť.

Na rekonštrukciu areálu vyčlenili prostriedky ministerstvá školstva, financií, ako aj premiérka. Najviac peňazí, milión eur, malo poskytnúť ministerstvo školstva, po 300.000 eur malo na tento účel putovať z rezervy predsedníčky vlády a ministerstva financií. Ako poukázala premiérka, do nesprávnych rúk sa však nedostal ani cent. „Ten proces sa nezavŕšil, chytili sme to v zárodku,“ uzavrela.

7 debata chyba