Procházka odstúpil pre alkohol za volantom z účasti na kampani LOZ

Roman Procházka odstúpil z aktívnej účasti na kampani Lekárskeho odborového združenia (LOZ) za záchranu slovenského zdravotníctva. Dôvodom je jeho jazda pod vplyvom alkoholu, pre ktorú mu bol v utorok odobratý vodičský preukaz. Svoje konanie ľutuje a považuje za osobné zlyhanie, za ktoré mieni niesť zodpovednosť.

02.09.2011 14:05
Kollár, Procházka Foto:
Šéf Lekárskeho odborového združenia Marián Kollár spolu s Romanom Procházkom na tlačovej konferencii, v ktorej oznámili začiatok zbierania výpovedí lekárov.
debata (7)

„Bol by som však nerád, keby tento skutok akýmkoľvek spôsobom ovplyvnil priebeh kampane LOZ za záchranu slovenského zdravotníctva. Som presvedčený, že lekári sa postavili za správnu vec a v žiadnom prípade by som nechcel ohroziť úspešnosť tejto aktivity. Preto som sa rozhodol odstúpiť z pozície člena výboru a z aktívnej účasti na kampani LOZ,“ uviedol vo svojom vyjadrení Procházka, ktorý však bude naďalej podporovať spomínanú kampaň.

Procházku pristihla polícia za volantom pod vplyvom alkoholu v utorok po tom, ako odišiel z relácie televízie TA3, v ktorej diskutoval s ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom. Polícia mu pri kontrole namerala približne dve promile.

7 debata chyba